Juče na konsultaciji sa pacijentom u vezi ugradnje zubnih implantata, kroz priču o prednostima implantata, spomenula sam i ove primere iz naše prakse. Shvatila sam da smo uspešnom terapijom zubnim implantima, našim pacijentima zaista promenili život na bolje. I bila sam ponosna na sebe i na hirurški tim, jer smo bili delić sreće naših pacijenata.

1. Zubni implantati su mi pomogli da uživam u novoj ljubavi

Kada kao mlad odeš čak u Australiju da tražiš sreću i nakon godina upornog rada uspeš u tome, na tom putu zanemariš sebe. To se desilo našoj pacijentkinji, koja je izgubila sve zube u gornjoj vilici i na vrhuncu svog životnog uspeha, bila osuđena na totalnu protezu. Strah od ispadanja proteze u društvu, otežano žvakanje, stalno pomeranje proteze i gađenje su bile stvari koje su joj se dešavale svakodnevno, a ona nije bila spremna da se bori sa tom svakodnevnicom. Da stvar bude komplikovanija, upoznala je čoveka svog života baš tada i skrivala je od njega da ima totalnu protezu, jer se plašila da će da je napusti ako sazna.

Bezuba gornja vilica-ugrađeno 6 zubnih implantata

Bezuba gornja vilica-ugrađeno 6 zubnih implantata

Pomogli smo joj, ugradili smo 6 zubnih implantata i na njima izradili fiksni most. Rezultat je bio sjajan, a ona presretna.

Metalokeramički most na zubnim implantima

Metalokeramički most na zubnim implantima

2. Sve što želim za rođendan je da ne budem ovako stara

Napuniš 50 godina i izvadiš sve zube zbog parodontopatije. Tvoj život se sruši. Pogledaš se u ogledalo, vidiš neku bakicu. Nosiš maramicu preko usta kad si u društvu. S vremenom sve manje i izlaziš, povlačiš se u sebe. Nemaš para za ugradnju zubnih implantata.

Bezubost obe vilice, opuštena muskulatura lica, "starački" izgled

Bezubost obe vilice, opuštena muskulatura lica, „starački“ izgled

Na sreću, još uvek postoji „dobri anđeo“ koji nas posmatra i pomogne kada je najteže. U ovom slučaju je to bila rođena sestra, koja joj je za rođendan poklonila OSMEH. Finansirala je čitav projekat i nesebično joj pomogala tokom čitave terapije. Mi smo dali naš maksimum, rezultat je bio sjajan a ona je sa osmehom, na kraju terapije, rekla: Život počinje tek u 50.-oj!

Zadovoljan osmeh i podmlađeni izgled

Zadovoljan osmeh i podmlađeni izgled

Ugradili smo ukupno 12 zubnih implantata i na njima izradili 2 metalokeramička mosta

Ugradili smo ukupno 12 zubnih implantata i na njima izradili 2 metalokeramička mosta

Ukoliko želite da saznate šta zubni implantati mogu da učine za Vas, zakažite besplatan pregled sa specijalistom stomatološke protetike i maksilofacijalnim hirurgom.

Rado ćemo dati naš maksimum da Vam pomognemo!

www.dentalpetrovic.com