Digitalna stomatologija postaje sve popularnija jer izradu keramičkih krunica čini bržom, preciznijom i udobnijom za pacijente. Digitalno izrađena keramička krunica je najbliže savršenstvu prirodnog zuba. I što je najvažnije obezbeđuje i funkcionalnost i estetiku.

Savršenu  keramičku krunicu ili most je sada moguće napraviti bez neprijatnog otiska. Potpuno digitalnom izradom, uz pomoc intraoralnog skenera koji zamenjuje neugodne kašike za otiskivanje.

Više o izradi keramičkih krunica u našoj ordinaciji  možete saznati ovde.

Prednosti digitalne stomatologije u izradi keramičkih krunica

Svaki estetski stomatolog želi da svom pacijentu obezbedi SAVRŠENU protetsku nadoknadu – zamenu za prirodan zub.

Takva nadoknada (keramička krunica ili most) je estetski uklopljena u preostali prirodni zubni niz i izgleda potpuno prirodno. Izrađena je od najsavremenijih keramičkih materijala koji mogu da potpuno izimitiraju prirodnu boju zuba ili da dodaju onu belinu za kojom mnogi žude kod svojih prirodnih zuba.

Upravo je glavna prednost digitalne stomatologije, što tako nešto može da omogući. Evo još nekih prednosti za pacijente:

  • Brža izrada: Izrada krunica kraće traje jer se koristi digitalna tehnologija umesto tradicionalnih materijala za uzimanje otisaka.
  • Preciznija izrada: Digitalni otisci su precizniji i omogućavaju stomatolozima da naprave krunice koje savršeno odgovaraju zubima pacijenta.
  • Bezbolna procedura: Uzimanje digitalnog otiska je bezbolno i bez neprijatnih materijala za uzimanje otisaka.
  • Estetski izgled: Keramičke krunice imaju izuzetnu estetiku i mogu se napraviti tako da se savršeno uklapaju sa ostalim zubima.

Više o izradi keramičkih krunica u našoj ordinaciji možete saznati ovde.

Digitalno izrađena keramička krunica ili most precizno naleže na zub i ne ugrožava desni svojim prisustvom. Čak šta više omogućava lako održavanje higijene i očuvanje zdravlja zuba i desni za dugi niz godina.

Vrlo je važno da na ovako izrađenu kruncu pacijenti ne moraju da se navikavaju vremenom, jer jer je potpuno uklopljena u dinamiku žvakanja.

Kako funkcioniše digitalna stomatologija?

Digitalna stomatologija koristi različite tehnologije kao što su digitalna rendgen dijagnostika, digitalni otisci i CAD/CAM tehnologija. Digitalni otisci se uzimaju bez neugodnih i neprijatnih materijala za uzimanje otisaka. To znači da je proces uzimanja otisaka brz, precizan i bezbolan.

CAD/CAM tehnologija se koristi za projektovanje i izradu keramičkih krunica. Nakon uzimanja digitalnog otiska, stomatolog koristi softver za projektovanje krunice. Zatim, CAD/CAM tehnologija se koristi za izradu krunice, koristeći precizne podatke dobijene iz digitalnog otiska.

Zašto odabrati Dental Petrović za digitalnu stomatologiju?

Naša ordinacija sa ponosom svojim pacijentima nudi mogućnost izrade keramičkih krunica najsavremenijim digitalnim metodama. A pri tome, sam proces – od prve posete pa do cemetiranja krunica, je lak i prijatan za pacijenta.

Pomoću intraoralnog skenera, jednog od najboljih na svetu – Medit i500 , skeniramo zube i pravimo digitalni otisak. Taj digitalni otisak služi za dizajniranje nove krunice ili mosta u specijalnom programu. Nakon gotovog dizajna, ostalo je samo da se krunica izreže iz vec gotovih keramičkih diskova i cementira u narednoj poseti.

Više o izradi keramičkih krunica u našoj ordinaciji možete saznati ovde.

Naša ordinacija je opremljena najmodernijom opremom i alatima koji nam omogućavaju da osiguramo najbolje moguće rezultate. Koristimo samo visokokvalitetne materijale za izradu keramičkih krunica kako bismo osigurali dugotrajne i prirodne rezultate.

Ako tražite brzo, precizno i estetski privlačno rešenje za svoje zube, onda je digitalna izrada keramičkih krunica prava opcija za vas.

Kontaktirajte Dental Petrović danas i saznajte kako možemo pomoći u poboljšanju vašeg osmeha i oralnog zdravlja.