Protetika na implantima

Najefikasnije rešenje za nadoknadu izgubljenih zuba.

Protetika na implantima

Najefikasnije rešenje za nadoknadu izgubljenih zuba.

Šta je protetika na implantima?

Protetika na implantima kombinuje ugradnju implantata i krunica, mostova ili proteza. Spada među najsloženije zahvate savremene stomatologije.

Metalokeramicke krunice pre i posle

Kada se radi protetika na implantima?

Radi se kada pacijentu treba da se nadoknadi jedan ili više izgubljenih zuba, a samo implanti nisu dovoljni. Tada implanti zamenjuju koren zuba koji nedostaje, a na njih se stavljaju krunice ili proteze.

Protetika na implantima se radi i kada pacijentu nedostaju svi zubi.

Kada pacijentu nedostaje 1 zub, implant se ugrađuje se u desni i zamenjuje koren zuba. Na implant se stavlja suprastruktura, koja oponaša izbrušenu krunicu zuba, a preko toga ide keramička krunica, koja potpuno nadoknađuje zub koji nedostaje. Na ovaj način se izbegava brušenje susednih zuba i dobija rešenje najpribližnije prirodnom zubu.

Kada pacijentu nedostaje nekoliko zuba, koristi se most od keramičkih krunica, a implanti se ugrađuju kako bi služili kao nosači mosta. I u ovom slučaju se preko implanata stavlja suprastruktura, na koju se stavljaju krunice.

Keramičke krunice

All on 4 tretman

Radi se kada se kada pacijentu nedostaju svi zubi, a vilična kost nije u dobrom stanju. U ovom slučaju se u prednji deo vilice postavlja fiksna proteza, koju drže 4 implanta. Oni se šrafe pod većim uglom u zdravi deo vilice.

All on 6 tretman

Takođe se radi, kada je pacijentu nedostaju svi zubi, ali je uslov da ima dovoljno zdrave vilične kosti. Predstavlja najmanje invanzivno rešenje jer se implanti šrafe paraleno I omogućava veliku stabilnost.

Prednosti protetike na implantima

Pacijenti ne provode nijedan dan bez zuba. Implanti se šrafe u jednom danu, nakon čega se stavlja privremeni most.

Nakon postavke implanata potrebno je nekoliko meseci da srastu sa vilicom. Obično je to 3 do 6 meseci. Posle tog perioda se radi i definitivan i trajni rad.

Velika prednost ovog tretmana je to što je predviđen  da traje doživotno.

Keramičke krunice
Keramičke krunice

Protetika na implantima cena

Cena zavisi od konkretnog zahvata, broja implanata, suprastruktura i krunica koji se stavlja. Kao primer možemo istaći sledeće:

1 premium švajcarski implant Straumann, cena iznosi 650 eur.

Ostale cene naših usluga možete pogledati na ovom linku.

zubna protetika

Zakazivanje pregleda za pacijente iz inostranstva i van Beograda

Kako bismo bili što efikasniji i olakšali vam ceo proces, pre zakazivanja pregleda neophodno je da nam pošaljete digitalni ortopan i par fotografija zuba. Ukoliko vam nedostaje nekoliko zuba, potreban nam je i 3d snimak.

Pošaljite nam svoje podatke putem kontakt forme, a mi ćemo vas potom kontaktirati, sve detaljno objasniti i zakazati pregled.

Zakazivanje pregleda za pacijente iz Beograda

Ukoliko živite u Beogradu dovoljno je da nam pošaljete svoje podatke putem kontakt forme. Nakon toga ćemo vas kontaktirati I zakazati pregled, na kojem ćemo uraditi I skeniranje vaših zuba.

zubobolja

Prvi pregled i skeniranje je besplatno