Protetičar – specijalista stomatološke protetike je stručnjak u jednom određenom području stomatologije.

Specijalizacija iz domena stomatološke protetike podrazumeva dodatne 3 godine usavršavanja nakon sticanja diplome završenih osnovnih studija. Nakon ovakve vrste obuke, specijalista stiče mogućnost da se bavi rekonstrukcijom nedostatka zuba i resorbovanog alveolarnog grebena, rekonstrukcijama estetskog karaktera, kongenitalnim malformacijama, poremećajima viličnog zgloba, protetskim rekonstrukcijama defekata maksilofacijalne regije.

U svetu ne postoji specijalizacija iz oblasti estetska stomatologija, ali specijalisti iz stomatološke protetike, u odnosu na ostale specijalizacije, imaju  najviše znanja da bi primenjivali metode i tehnike koje nudi estetska stomatologija.

Protetičar, odnosno, specijalista protetike je uvek vođa tima kod obimnih rekonstrukcija i saradnje sa  stručnjacima iz drugih oblasti stomatologije. Da bi protetičar bio uspešan u svom poslu, potrebno je da poseduje znanje o stomatologiji, materijalima i tehnologijama za izradu zubnih nadoknada, kao i da ima iskustvo u rukovanju različitim instrumentima i uređajima. Savremeni pristup implantologiji podrazumeva ugradnju implantata vođenu zahtevima protetike.

Prilikom poboljšanja ili potpune rekonstrukcije osmeha, zahtevajte za sebe stručnjaka koji se samo time bavi i ima iskustva i znanja da Vam jasno predstavi mogućnosti predložene terapije, ali i da učini da estetska nadoknada bude takođe i funkcionalna dugi niz godina.

Kliknite  na ovaj link i saznajte više o uslugama protetike koje pružamo u našoj ordinaciji.