Bezmetalne keramičke cirkonijum krunice

Digitalno izrađena keramička krunica – najbliže savršenstvu prirodnog zuba.

Bezmetalne keramičke cirkonijum krunice

bezmetalne krunice

Digitalno izrađena keramička krunica – najbliže savršenstvu prirodnog zuba.

Šta su bezmetalne krunice?

Bezmetalne krunice su dodatak zubu, bilo da je u pitanju vaš prirodan zub ili implant. Postavljaju se kao zamena za gornji deo zuba (prirodnu krunicu), a u potpunosti su izrađene od keramike.

Odlikuje ih izuzetno visoka estetika. Zbog materijala od kojeg se prave, poznate su i pod nazivima keramičke krunice i cirkonijum krunice ili navlake.

Cirkonijum keramičke krunice, odnosno bezmetalne krunice predstavljaju alternativu metalokeramičkim krunicama. Funkcionalnost i mehanička svojstva su im slična, ali keramičke krunice mogu da postignu najveći mogući stepen estetike zuba.

Šta su bezmetalne krunice?
Prednosti bezmetalnih cirkonijum krunica

Prednosti bezmetalnih cirkonijum krunica

Cirkonijum je poseban po tome što verno imitira i prikazuje prirodan izgled zuba i odlično prelama svetlost, a odlikuje ga dobra transparentnost i dugotrajnost. Toliko je kvalitetan da se koristi i u svemirskim tehnologijama.

Za razliku od metala koji može proizvesti alergijske reakcije, promenu boje desni i njihovo povlačenje, navlake ovog tipa odlikuje potpuno odusutvo reakcija mekog tkiva, odnosno alergijskih reakcija. Time je cirkonijum potpuno estetski i medicinski bezbedan materijal.

U konstekstu ugradnje, funkcionalnostii i estetskog momenta cirkonijum bezmetalne krunice predstavljaju najbolje i najdugotrajnije rešenje. Održavanje bezmetalnih krunica se ne razlikuje previše od metalnih krunica ili generalno od održavanja zuba.

Kada se ugrađuju cirkonijum, bezmetalne krunice?

Ugrađuju se, pre svega, zbog  oštećenja zubne krune, ili kada zub treba da se ojača. Zbog toga što odlično imitiraju boju zuba, prvi su izbor kod nadoknade u zubnom nizu gde je problem samo određen broj zuba ali ne i svi.

Takođe se ugrađuju i kada se javi problem sa oblikom zuba ili zub propadne zbog neodržavanja. Jedan od razloga za ugrađivanje bezmetalnih krunica je I estetika, jer zubi izgledaju mnogo lepše.

Odlično su rešenje i kada dođe do pomeranja zuba u vilici ili preopterećenja kosti vilice. Cirkonijum je dobar i za ljude sklone alergijama.

Kada se ugrađuju cirkonijum, bezmetalne krunice?
Izrada keramičkih krunica – CAD-CAM tehnologija

Izrada keramičkih krunica – CAD-CAM tehnologija

Digitalna CAD-CAM tehnologija nam omogućava izradu savršenih keramičkih krunica. Ovako izrađene krunice neverovatno precizno naležu na zub, ne ugrožavaju desni i potpuno su estetski, harmonično uklopljene u preostali, prirodni zubni niz.

Ceo proces, od prve posete pa do cementiranja krunica, je lak i prijatan za pacijenta. Pomoću intraoralnog skenera, jednog od najboljih na svetu -Medit i500, možemo da skeniramo zube i napravimo digitalni otisak, bez korišćenja neugodne kašike.

Cena keramičkih krunica

Cena keramičkih cirkonijum krunica u našoj ordinaciji iznosi 250 eur. Korisimo materijale premium kvaliteta i na sve ugrađene krunice dajemo garanciju 5 godina.

Ono što nas razlikuje od drugih ordinacija je potpuno profesionalan ali i individualan pristup svakom pacijentu, gde zajedničnim snagama dolazimo do najboljeg rešenja za vaš osmeh.

Zakazivanje pregleda za pacijente iz inostranstva i van Beograda

Zakazivanje pregleda za pacijente iz inostranstva i van Beograda

Kako bismo bili što efikasniji i olakšali vam ceo proces, pre zakazivanja pregleda neophodno je da nam pošaljete digitalni ortopan i par fotografija zuba. Ukoliko vam nedostaje nekoliko zuba, potreban nam je i 3d snimak.

Pošaljite nam svoje podatke putem kontakt forme, a mi ćemo vas potom kontaktirati, sve detaljno objasniti i zakazati pregled.

Zakazivanje pregleda za pacijente iz Beograda

Ukoliko živite u Beogradu dovoljno je da nam pošaljete svoje podatke putem kontakt forme. Nakon toga ćemo vas kontaktirati I zakazati pregled, na kojem ćemo uraditi I skeniranje vaših zuba.

Zakazivanje pregleda za pacijente iz Beograda

Prvi pregled i skeniranje je besplatno