Danas u svetu postoji na stotine proizvođača zubnih implanata i konstantno se pojavljuju novi. U moru ponuda zubnih implantata i njihovih različitih cena, teško je izabrati najbolji zubni implantat. Razlozi na osnovu kojih smo mi izvršili selekciju i odabrali određene proizvođače zubnih implantata su sledeći:

1. Implantni sistemi koji su prošli test vremena – Mi verujemo u zubne implante koji su klinički uspešni tokom dužeg vremenskog perioda, preko 10-15 godina ili više

2. Implantni sistemi koji imaju superioran kvalitet i tehničku podršku – Ovo je jako bitan kriterijum, jer je u implantologiji svaki detalj i svaka greška jako bitna. Filozofija proizvođača i sam pristup izradi i način usavršavanja proizvoda, umnogome utiče na kvalitet zubnog implantata.

3. Odnos cena – kvalitet – Nije važno da li je neki implantat jeftiniji ili skuplji, važno je kakav kvalitet dobijete za datu cenu. Mi želimo da naši pacijenti dobiju najkvalitetniji proizvod za uloženi novac.

4. Ne postoji univerzalno najbolji implantat na svetu. Postoji najbolji implantat za svaki pojedinačni slučaj i zbog toga se trudimo da za svakog pacijenta pojedinačno, analizom CT snimaka i detaljnim pregledom, pronađemo implant koji je za njegov slučaj najbolji.

Držeći se gore navedenih kriterijuma kao smernica, izabrali smo sledeće proizvođače zubnih implantata:

Straumann zubni implantati (www.straumann.com) i Nobel Biocare zubni implantati, (www.nobelbiocare.com) implanti ovih proizvođača  predstavljaju tzv. premium zubne implante. Ovi zubni implanti su prisutni na tržištu decenijama i imaju uspešnost od 95% u periodu od 40 godina. Nadoknada zuba njihovim implantatima se danas smatra jednom od najsigurnijih terapija u stomatologiji. Stalno usavršavaju svoje implantate i nude različite hirurške i protetske opcije za rešavanje svih slučajeva nedostataka jednog, više ili svih zuba.

Alpha Bio zubni implantati, (www.alpha-bio.net) .Predstavljaju tzv. budget zubne implante. Njihova cena je značajno niža od premium zubnih implantata. Postoje na tržištu već 25 godina. Od 2008. godine  su deo Nobel Biocare kompanije, što samo još više potvrđuje njihov kvalitet i pouzdanost.

Kvalitet svih implantata koje nudimo pacijentima  je višestruko potvrđen mnogobrojnim kliničkim studijama i za uložen novac nude najviše.

Ono što moramo da naglasimo je da implante ugrađuje isključivo maksilofacijalni hirurg a krunice i proteze na implantima izrađuje isključivo specijalista stomatološke protetike.