Poboljšan govor i prijatniji osećaj u ustima

U odnosu na mobilne proteze ili manjak jednog ili više zuba, implantati poboljšavaju izgovor i povećavaju zadovoljstvo pacijenta, dajući mu veće samopouzdanje.

Lepši izgled, a susedni zubi ostaju sačuvani

Kod ugradnje implantata nije potrebno brusiti susedne zdrave i neoštećene zube. Zubnim implantatima jednostavno se može nadoknaditi jedan ili više zuba. Predstavljaju dobro rešenje i za potpuno bezubu vilicu, jer se na njih može pričvrstiti i proteza ili izraditi fiksni most.

Nema propadanja vilične kosti u zoni postavljanja implantata

Gubitak svakog zuba znači početak nestajanja vilične kosti, što predstavlja dodatni protetski problem. Sa postavljanjem implantata, taj gubitak kosti ( atrofija kosti) se značajno smanjuje.

Lakša ishrana

Osobe sa mobilnom protezom prilikom jela ostvaruju 20 % postotnu efikasnost u odnosu na ljude koji imaju sve svoje zube. Čak 90 % osoba sa mobilnim protezama ima problema sa žvakanjem. Ugradnjom implantata i izradom proteze na implantima, žvačna efikasnost se povećava na 60 % a izradom fiksnog mosta na 90-100 % u odnosu na osobe koje imaju svoje zube.

Zubni implantati

Implantat kao način pričvršćenja proteze

U određenim položajima, pre svega u donjoj vilici, često je ispadanje i pomeranje donje totalne proteze. Rešenje je vrlo jednostavno-pričvršćenje proteze sa dva ili četiri implanta. Proteza čvrsto stoji i ne pomera se, a strah da će proteza ispasti postaje suvišen. U gornjoj vilici je dovoljna ugradnja 4 implanta a u donjoj 2 implanta da bi se proteza pričvrstila.

Najuspešniji vid terapije

Uspešnost Straumann zubnih implantata, koje i mi koristimo u ordinaciji, je 95% u periodu od 40 godina !

Nijedna veštačka zubna nadoknada nije tako uspešna. Za metalokeramičke mostove uspešnost je 80% u periodu od 15 godina, a uspešnost proteza je 60% u periodu od 5 godina.

Zubni implanti ugrađeni u donjoj vilici
za izradu proteze pričvršćene implantima

Proteza na implantima